ပုဇြန္ ငရုတ္သီးပြ ခ်ဳိစပ္ဟင္း - MEMORY

Breaking

Tuesday, August 23, 2016

ပုဇြန္ ငရုတ္သီးပြ ခ်ဳိစပ္ဟင္း


ကုိရီးယားစတုိင္ ပုဇြန္ ငရုတ္သီးပြ ခ်ဳိစပ္ဟင္းေလးက ဟင္းလ်ာသစ္ တစ္မ်ဳိးပါ။ ကိုရီးယားမွာေတာ႔ ပုဇြန္အစား ျပည္ၾကီးငါးျဖင္႔ ခ်က္စားတာ မ်ားပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ ပုဇြန္နွင္႔ ခ်က္စားၾကည္႔တဲ႔အခါ ထမင္းလည္း ျမိန္ျပီ အရသာ ပိုမိုေကာင္းမြန္တာကို ေတြ႔ရမွာပါ။ သူမွာ ပါတ႔ဲ ငရုတ္သီးပြ၊ မုန္လာဥနီ ဟင္းရြက္ေတြရဲ႔ လတ္ဆတ္တဲ႔ အရသာရယ္၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔ေၾကာင္႔ စပ္ရွိန္ရွိန္ ကိုရီယားအရသာပါ ရရွိမွာပါ။ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပုဇြန္က်ား (tiger prawn)                  ♦ ၁၅က်ပ္သား (အျမီခ်န္ကာ အခြံႏြာထားေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ (onion)                        ♦ ၁လံုး (ပါးပါးလွီးေပးပါ)
  • ငရုတ္သီးပြအစိမ္း (green pepper)       ♦ ၂ခု (အေစ႔ထုတ္ အရွည္လွီးပါ)
  • မုန္လာဥနီ (carrot)                         ♦ ၁ခု (အခြံႏြာ အရွည္လွီးပါ)
  • သံလြင္ဆီ (olive oil)                       ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ (spring onion)           ♦ ၁စည္း (အရွည္ အေစာင္းလွီးပါ)

ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (light soysauce)    ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးမွုန္႔ (hot pepper flakes)      ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • သၾကား (sugar)                            ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • ဟင္းခ်က္၀ိုင္ (cooking wine)            ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • နွမ္းဆီ (seasame oil)                     ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ (black pepper)       ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နွမ္း (seasame seed)                     ♦ အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ပဲငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ သၾကား၊ ဆန္၀ိုင္၊ နွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔၍ ေရာေမႊထားပါ။
၂။ ပုဇြန္က်ားမ်ားကို ေက်ာခြဲကာ ေခ်းမ်ား သန္႔စင္ေပးျပီ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္ေပးထားပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ပုဇြန္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ငရုတ္သီးပြ၊ မုန္လာဥနီတုိ႔ကို ျပင္ထားေပးပါ။



၃။ ျပီမွ ဒယ္ထဲသို႔ သံလြင္ဆီမ်ား ထည္႔ျပီ ပုဇြန္မ်ားကုိ အရင္ထည္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ပုဇြန္ရလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးပြ၊ မုန္လာဥနီမ်ားကို ေရာထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲသုိ႔ ေဆာရည္မ်ားကို ေလာင္းထည္႔လိုက္​ကာ  ေဆာ႔ရည္ ပ်စ္လာသည္အထိ တည္ထားေပးျပီ မီးျပန္ပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ ပုဇြန္ ငရုတ္ပြဟင္းေပၚသို႔ နွမ္းေလးမ်ား ျဖဴးေပးျပီ ထမင္းနွင္႔ ျမိန္ရွက္စြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…


credit : wut yi's food house