“အိမ္မွာ ေထာပတ္ပင္ စိုက္ၾကစို႔”
ေထာပတ္ပင္ဟာ အပင္ႀကီးမ်ိဳး ျဖစ္ၿပီး ေနရာက်ယ္၀န္းတဲ့ ေနရာေတြမွာပဲ စိုက္ၾကတာ မ်ားပါတယ္။ အခုလို အိမ္မွာပဲ စိုက္လို႔ရတဲ့ နည္းေလးကေတာ့ အင္တာနက္ကေန ေတြ႔ထားတာပါ။
ေထာပတ္သီးဟာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညႊတ္တဲ့ အသီးျဖစ္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးမွာ B5, B6, ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္ေက၊ ဗီတာမင္အီးနဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ေတြ ပါ၀င္ပါတယ္။
အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ အိုမီဂါဖက္တီးအက္ဆစ္ေတြ ၾကြယ္၀ၿပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရး အတြက္ သံလြင္ဆီလိုပဲ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
အပင္စိုက္ဖို႔ ၀ါသနာ ပါၿပီး ေျမေနရာ က်ယ္က်ယ္ မရွိတဲ့ လူေတြ အတြက္ ေထာပတ္သီးကို ဘယ္လို စိုက္ပ်ိဳးရမလဲဆိုတာ မွ်ေ၀ပါမယ္။ ကုန္က်စရိတ္ နည္းပါးၿပီး လြယ္ကူပါတယ္။
ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
၁။ ေထာပတ္သီးရဲ႕ အေစ့ကို ယူၿပီး သြားၾကားထိုးတံ ၄ေခ်ာင္းကို စိုက္ပါ။ အေစ့ရဲ႕ အလယ္ေနရာကို မွန္းၿပီး စိုက္ပါ။ ၄ေခ်ာင္း အကြာအေ၀းကို တူညီေအာင္ စုိက္ပါ။
၂။ သြားၾကားထိုးတံ စိုက္ထားတဲ့ ေထာပတ္သီးအေစ့ကို ေရခြက္ထဲ ထည့္ပါ။ ေရထဲ ျမဳပ္ေအာင္ ပံုမွာ ျပထားတဲ့ အတုိင္း ထည့္ထားပါ။
၃။ ေရခြက္ကို ေနေရာင္ တိုက္ရိုက္မရတဲ့ ေနရာမွာ ၂ပတ္ကေန ၆ပတ္အထိ ထားပါ။
၄။ အ့ဲဒီအခ်ိန္အတြင္းမွာနပဲ အျမစ္နဲ႔ အကိုင္းအခက္ေလးေတြ စထြက္လာပါလိမ့္မယ္။ အကိုင္းအခက္ေတြ ၆လက္မေလာက္ ရွည္တဲ့အခါ ၃လက္မေလာက္ ျဖတ္ပစ္လိုက္ပါ။ ဒါမွ ပိုၿပီး သန္မာတဲ့ အကိုင္းအခက္နဲ႔ အျမစ္ေတြ ထပ္ထြက္လာမွာပါ။
၅။ အိုးတစ္လံုးထဲကို ေျမေဆြးစပ္ထားတဲ့ ေျမေတြ ထည့္ပါ။ အလယ္တည့္တည့္မွာ အပင္ေပါက္ေနတဲ့ ေထာပတ္သီးအေစ့ကို ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ အျမစ္ေလးေတြကို ေျမျပန္အုပ္ထားေပးပါ။
၆။ ေရအနည္းငယ္ကို ေန႔စဥ္ေလာင္းေပးပါ။ အရြက္ေလးေတြ အ၀ါေရာင္ျဖစ္လာၿပီဆိုရင္ ေရပမာဏ နည္းလို႔ပါ။ အညိဳေရာင္ ေျပာင္းလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေရေကာင္းေကာင္းမရလို႔ဆိုတာ သတိထားေပးပါ။
၇။ ေရပံုမွန္ေလာင္းေပးၿပီး အပင္ႀကီးထြားလာတာကို ေစာင့္ပါ။
Source : My Food Myanmar