လက္တင္ ႏွင္႔ ကုိရီယားစတုိင္ fusion ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ ခ်က္နည္းေလးပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ျပီ အရမ္းလည္း စားလုိ႔ ေကာင္းပါတယ္။ ခုပဲ တူတူ ေၾကာ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ခ်က္ျပီသား ထမင္း – ၄ေယာက္စာ
၀က္သားသံုးထပ္သား – ၂၀၀ ဂရမ္
ကင္ခ်ီ – ခြက္တ၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ပဲသီး – ခြက္ ၄ပံု၁ပံု
ေရႊပဲ – ခြက္ ၄ပံု၁ပံု
ပဲငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ႏွမ္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္ဥ – ၃လံုး (ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ျဖဴးျပီ မက်က္တက်က္ ေၾကာ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္သားသံုးထပ္သားကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၀က္သားသံုးထပ္သားကို မီးနည္းနည္းျဖင္႔ နီညွိေရာင္သန္းျပီ က်က္သည္အထိ အၾကြပ္ေၾကာ္ေပးပါ။ (၀က္သားေၾကာ္ထားတဲ႔ ၀က္ဆီကို ဖယ္ထားေပးပါ)
၃။ ထုိ႔ေနာက္ အၾကြပ္ေၾကာ္ထားေသာ ၀က္သားသံုးထပ္သားကို ဓားျဖင္႔ ပါးပါးလွီးေပးပါ။ ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ စေၾကာ္ပါမည္…
၄။ ဒယ္ထဲ ၀က္သားေၾကာ္ထားတဲ႔ ၀က္ဆီ ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၅။ ျပီေနာက္ ပဲသီး၊ ေရႊပဲ၊ ၀က္သားသံုးထပ္သား၊ ေရ(ခြက္၄ပံု၁ပံု)၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ မိနစ္၀က္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ ကင္ခ်ီ၊ ထမင္း ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ မီးအတင္႔အတင္႔ျဖင္႔ တည္ပါ။
ရ။ အေပၚမွ ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္း၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၈။ အရသာရွိေသာ ကင္ခ်ီ ထမင္းေၾကာ္ကို ၾကက္ဥေၾကာ္ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Wutyee Food House