အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဳိခ်က္ - MEMORY

Breaking

Sunday, July 17, 2016

အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဳိခ်က္



Potato_Curry_Tomato4

အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးျဖင္႔ အခ်ဳိခ်က္ ထားတာပါ။ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ ထမင္းျမိန္ေစမယ္႔ ဟင္းတစ္ခြက္ ျဖစ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္..

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အာလူး လံုးေသး – ၁၀လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလီွးပါ)
  • ဂီ(သုိ႔) ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးနီ – ၂ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • သစ္ဂ်ပိုး အမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • နံနံေစ႔မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ရန္)
  • နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
Potato_Curry_Tomato

ျပင္ဆင္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ေရမ်ားမ်ား၊ ဆား ထည္႔ျပီ အာလူးမ်ားကို နူအိသည္အထိ ျပဳတ္ထားပါ။

Potato_Curry_Tomato1

၂။ ျပီေနာက္ အခြံႏႊာျပီ ထပ္ျခမ္း(သုိ႔) ၄စိပ္စိပ္ေပးပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဂီ(သုိ႔) ေထာပတ္ထည္႔ ဂီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးနီ တုိ႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ။
Potato_Curry_Tomato2

၂။ ျပီမွ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ သစ္ဂ်ပို္းမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔ တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ေရေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အာလူး ထည္႔ကာ ၁မိနစ္ခန္႔ အေရာင္ရသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာအတြက္ ဆား၊ သၾကား တုိ႔ကုိ ထည္႔ပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ ေရ(ခြက္ ၁ခြက္) ထည္႔ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏြမ္းသြားသည္အထိ အဖံုးအုပ္ျပီ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ တည္ထားပါ။

Potato_Curry_Tomato3

၆။ ဆီျပန္လာလွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္မ်ား အုပ္ျပီ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီျပန္ဟင္းကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…

Potato_Curry_Tomato4
__________________________________________________________________
credit to : wot yi