အိႏၵိယစတုိင္ ပုဇြန္ မဆလာ ဟင္းလ်ာပါ။ ပုဇြန္ကုိ ဟင္းႏွစ္မ်ားမ်ား၊ မဆလာ အနံ႔ေလးနဲ႔ ခ်က္ထားတာပါ။ ခ်စ္တီးထမင္းဆုိင္ေတြမွာ စားေနက် ပုဇြန္ဟင္းလ်ာလုိပဲ တကယ္ကို ထမင္းျမိန္ေစမယ္႔ ဟင္းလ်ာ တခြက္ပါ။ ခ်က္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္က်ား – ၁၀ေကာင္
- ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ (ႏုွတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
- ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
- ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ေတာင္႔ (ထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
- ငရုတ္သီးအနွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆႏြင္းမုွန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
- စပါးလင္ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးျပီ ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
- မက်ည္းရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ေရွာက္ရြက္ – ၃ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- မဆလာ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ကို ေရျဖင္႔ သန္႔စင္ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ မဆလာ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)ကို မိနစ္၀က္ခန္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ငရုတ္သီးနွစ္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔ တုိ႔ကုိ ထည္႔ေရာေမႊပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေရ(ခြက္တ၀က္) ထည္႔ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းသည္အထိ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ျပီးေနာက္ ပုဇြန္က်ားထည္႔၊ အရသာအတြက္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွုန္႔၊ သၾကားထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ျပီ ပုဇြန္ က်က္သည္အထိ ၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၆။ ပုဇြန္ ဆီျပန္လာျပီဆုိလွ်င္ အေပၚမွ မက်ည္းရည္၊ မဆလာ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ ေရွာက္ရြက္အုပ္လုိက္ပါ။
၇။ ခုဆုိရင္ အရသာရွိျပီး မဆလာအနံ႔သင္းတဲ႔ ပုဇြန္ဟင္းလ်ာကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ..
__________________________________________________
credit to : wot yi